ΑΓΡΥΠΝίΑ ΔΕΚΑΡίΘΜΩΝ

ΑΓΡΥΠΝίΑ ΔΕΚΑΡίΘΜΩΝ


Ανακοινώνουμε στους ενδιαφερομένους ότι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 θα Αγρυπνήσουμε τιμώντας την Ομάδα των Δεκαρίθμων Αγίων Φωτιστών των Βαλκανίων. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ.

Οι Ορθόδοξοι Σλάυοι αδερφοί τιμούν την Ομάδα των Επταρίθμων Αγίων. Αλλά έτσι μένει απέξω ο εμπνευστής και θεμελιωτής του “Προγράμματος” του εκχριστιανισμού των Σλάυων, ο Μέγας Φώτιος.

Με την ευλογία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας Κυρίου Παντελεήμονος, συστήσαμε από ετών την πανηγυρική εορτή των Δεκαρίθμων Φωτιστών των Βαλκανίων, δηλαδή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, των Επταρίθμων και των Συμεών και Θεοδώρου των αυταδέλφων, ιδρυτών και κτιτόρων της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.

Συνεπώς, εορτάζουμε την μνήμη των Αγίων: Φωτίου του Μεγάλου, Κυρίλλου και Μεθοδίου των Αυταδέλφων Θεσσαλονικέων, Συμεών και Θεοδώρου των επίσης αυταδέλφων και Θεσσαλονικέων, Κλήμεντος του Ημαθιώτη, Ναούμ, Σάββα, Αγγελαρίου και Γοράσδου.

Στους Αγίους αυτούς αφιερώσαμε και το βόρειο προσκυνητάρι στα δυτικά του καθολικού της Μονής μας.

Τον κανόνα της Εορτής τον παραγγήλαμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κύριο Ιωήλ. Την λοιπή Ακολουθία την συνθέσαμε από ετών και την ψάλλουμε κατά την Ακολουθία της ιερής μνήμης των.

Στην Αγρυπνία, θα τελέσουμε και μνημόσυνο του Μακαριστού και εν Οσίοις πατρός ημών Φιλαρέτου του Τσιορνοβίτη, Καθηγουμένου της Μονής Κωνσταμονίτου Αγίου Όρους, ο οποίος εκοιμήθη στις 28 Ιανουαρίου/10 Φεβρουαρίου 1963.

Μετά την Αγρυπνία, θα παρατεθεί Τράπεζα.

Αφήστε μια απάντηση

*