Κάλλιστος Γουέαρ

B’. Κυριακή των Νηστειών 2012. Ο π.Κάλλιστος Γουέαρ στην Βέροια

Ο πατήρ Κάλλιστος Γουέαρ στην Βέροια και στην Σκήτη μας

Με όλως ιδιαίτερη τιμή και χαρά, θέλουμε να Σας ανακοινώσουμε ότι το Σάββατο, στις 10 Μαρτίου, μία μεγάλη προσωπικότητα της Εκκλησίας μας θα βρίσκεται στην πόλη Βέροια. Ο π. Κάλλιστος Γουέαρ, επίσκοπος Διοκλείας, μαζί με περίπου εξήντα ακόμα θεολόγους, από το αγγλικό πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ θα έρθουν γιά να προσκυνήσουν στους τόπους όπου έζησε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.

Έτσι το πρωΐ του Σαββάτου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στις 11π.μ. θα διεξαχθεί Ημερίδα, προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα καλωσορίσει τον σεβαστό και πολιό ιεράρχη και καθηγητή της Ορθοδόξου Θεολογίας, ενώ άλλοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται της ιερής επιστήμης του Αγίου Γρηγορίου. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πανοσιολογιώτατος π. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας και καθηγητής Θεολογικής Ακαδημίας.

Το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα στους εκλεκτούς επισκέπτες της πόλεώς μας

στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβράς.

Το απόγευμα, στις 6μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός γιά την Β΄.Κυριακή των Νηστειών και την πανηγυρική Εορτή του Αγίου Γρηγορίου, στην Ιερά Μονή μας, στην Σκήτη Βεροίας, με χοροστασία του Αγίου Διοκλείας. Παρών και συγχοροστατών θα είναι και ο Θεοφιλέστατος κύριος Δημήτριος, Επίσκοπος Θερμών. Θα ψάλει ο Μουσικολογιώτατος κύριος Ευάγγελος Γιοβαννόπουλος, από τον Σχοινά Ημαθίας. Μετά τον Μ. Εσπερινό, θα παρατεθεί και δείπνο προς τους προσκυνητες όπου ασκήτεψε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, στο ιερό του σπήλαιο και στο Μοναστήρι μας.

Με μεγάλη πνευματική αγαλλίαση και ευφροσύνη καλούμε και εμείς τους αγαπητούς αδελφούς που θέλουν να μετάσχουν στον εορτασμό του κορυφαίου θεολόγου αγίου μας. Του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Θευματουργού, του Παλαμά.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή το πρωΐ, θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή μας ο σεπτός ποιμενάρχης μας κύριος κ. Παντελεήμων. Και πάλι Σας προσκαλούμε στην Πανήγυρη του Μοναστηριού μας.

Καλώς να ορίσετε.

Αφήστε μια απάντηση

*